Itt kakaóscsiga recepteket fogok veletek megosztani.Jó étvágyat,és jó sütést. :D
Az első recept:
Ez a mini csiga kb. 3o-4o perc alatt elkészíthető,sütéssel együtt.
Hozzávalók
Elkészítés
1.A fagyos leveles tésztát kiengedjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés olajjal, majd rászórjuk a kakaóport.
2.Jó szorosan feltekerjük egy rúdba, amit 2 ujjnyi vastag szeletekre vágunk fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük.
3.Porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
hozzávalók 4 főre
Kakaós csiga mogyorókrémmel:
Tésztához:
50 dkg liszt
3 ek cukor
2,5 dl tej
3 dkg élesztőcsipet só
2tojássárgája
10 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
10 dkg kakaópor
elkészítés
- Megszitáljuk a lisztet. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
- Amikor az élesztő felfutott, hozzákeverjük a liszthez a többi hozzávalóval együtt.
- Jól kidolgozzuk, és hagyjuk kelni 30-40 percet.
- Amíg a tészta kel, addig a töltelékhez összekeverjük a margarint a mogyorókrémmel, a kakaót pedig a porcukorral. A mogyorókrémet is megolvaszthatjuk mikróban, így könnyebb lesz a tésztára kenni.
- A tésztát kétfelé vesszük, 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük a vajas mogyorókrémmel, majd szitán keresztül megszórjuk a kakaós porcukorral.
- Szorosan feltekerjük, majd 2-3 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
- Amikor megsült, még forrón megkenjük a tetejét tejjel, és meghintjük porcukorral.